Četvrtasti, bademasti ili stilleto: Odaberite pravi oblik za svoje nokte

Načini oblikovanje noktiju, baš kao i modni i mejkap trendovi mijenjaju se iz sezone u sezonu.

Četvrtasti, bademasti ili stilleto: Odaberite pravi oblik za svoje nokte
Nekada su u modi četvrtasti, nekada ovalni, duži ili kraći nokti, ali sigurno niste znali da je prilikom oblikovanja noktiju potrebno uzeti u obzir i njihovu čvrstinu ali i dužinu vaših prstiju.

Evo koji sve načini oblikovanja postoje i kakvim noktima (i prstima) najbolje pristaju...

Ovalni nokti

Ako volite tradicionalan izgled noktiju, odaberite ovalni stil. Tako oblikovani nokti nisu toliko čvrsti kao četvrtasti ili ovalno-četvrtasti, ali su izuzetno ženstveni. Ovalne nokte bi trebalo da isprobaju osobe koje imaju kraće prste jer imitira oblik samog prsta, što odaje utisak njegove izduženosti.

pinterest

Okrugli nokti

Iako mnoge djevojke i žene ovaj oblik noktiju smatraju staromodnim, on svakako ima svojih prednosti. Ovako oblikovani nokti su izdržljivi i laki za održavanje, te su idealan za sve dame koje imaju slabe i mekane nokte.

pinterest

Četvrtasti nokti

Četvrtasti nokti su trenutno među najpopularnijim jer skreću pažnju na vaše ruke i fantastično izgledaju. Prilikom uređivanja noktiju na ovaj način važno je biti jako obazriv jer oštre ivice nokta doprinose njegovom lakom pucanju.

Ovalno-četvrtasti nokti

Ovalno-četvrtasti nokti predstavljaju zaobljenu verziju četvrtastih noktiju, koji izgleda odlično i na kraćim i na dužim noktima, a omiljeni su izbor djevojaka koje često lakiraju nokte tamnim i mat nijansama. Prednost ovog oblika noktiju je u tome što rijetko dovodi do listanja i pucanja noktiju.

pinterest

Bademasti nokti

Nokti bademastog oblika izgledaju jako ženstveno i sofisticirano, izdužuje prste i čini da vaše ruke izgledaju nježnije. Jako je važno da nokti budu pravilno oblikovani – ako nemate strpljenja, bilo bi dobro da njihovo oblikovanje prepustite profesionalcima. Mana ovih noktiju jeste ta što lako pucaju, te bi bilo poželjno da ih ojačate gelom.

pinterest

Stilleto nokti

Dugački i šiljati, stilleto nokti su već nekoliko godina pravi hit među trendseterkama. Ovaj oblik nokta izgleda jako atraktivno, bilo da ga krasi klasičan francuski manikir ili upadljivi nail art, ali je izutetno težak za održavanje. Stilleto ne traje dugo na prirodnim noktima, te se ovaj oblik najčešće dobija izlivanjem akrilnim gelom ili nadogradnjom tipsama.

pinterest


Nokti u manikir salonima u cijeloj Bosni i Hercegovini

Zakažite sređivanje noktiju u Sarajevu

Nadogradnja noktiju u Banja Luci


Možete pogledati i SrediMe ponudu i u velikim gradovima van BiH, ali u blizini: Nokti u Beogradu i nokti u Zagrebu.

Još sličnih tekstova