Rea An Silva - Beauty blender

Uprkos tome što mnogi kažu da je već sve izmišljeno, nije tako. Dokaz za to je i jedan naizgled jednostavan izum iz 2003. godine, koji je već uveliko osvojio srca, nesesere i toaletne stočiće dama iz cijelog svijeta.

Rea An Silva - Beauty blender

Gospođica Rea An Silva zaslužna je za izum make-up alata bez kojeg šminkanje ne bi bilo ni blizu ovome danas – ultra popularnog beauty blendera. 

Sve je počelo jednostavno. Rea je na jednoj televizijskoj mreži radila kao vizažista. Kada je ta televizija počela da snima prvu emisiju u HD formatu, ona je znala da će svaka pora i trag pudera biti mnogo izraženiji, te se potrudila da stvori što glatkiji i prirodniji izgled pudera. Tada joj je sinula ideja - uzela je komadiće spužve i isjekla ih u eliptične oblike. 

Nakon toga, spužvice sa postale njen glavni alat za nanošenje pudera, a to su ubrzo primjetile i njene kolege. Tada je odlučila da ovu ideju podijeli sa svijetom.

Iako neiskusna u preduzetničkim vodama, upornošću i vrijednim radom uspjela je da osnuje svoju firmu „Beautyblender“. 

Bjuti blender brzo je postao globalni hit. Naravno, ubrzo su usljedile i mnoge kopije ovog proizvoda.

Sada je ovo jedan od najprepoznatljivijih predmeta širom svijeta i tako je Rea An Silva, naizgled jednostavnom ali veoma jedinstvenom i praktičnom „spravicom“ osvojila svijet i ostavila svoj trag u istoriji kozmetike. 

Još sličnih tekstova