Održavanje svilenih trepavica - sve što treba da znate

Nadogradnja svilenih trepavica je za kratko vrijeme postala jedan od najtraženijih tretmana u kozmetičkim salonima.

Održavanje svilenih trepavica - sve što treba da znate

Ipak, kako bi nadograđene svilene niti na Vašim trepavicama što duže izgledale onako kako treba, potrebno ih je pravilno njegovati. Nakon nadogradnja trepavica, potrebno je svakog jutra izdvojite samo 5 minuta za jedan, možda malo neobičan ritual.

O čemu se tačno radi otkrila nam je kozmetičarka Ivana iz kozmetičkog salona Eden:

"Nakon tretmana nadogradnje, klijent dobija specijalan češljić namijenjen za upotrebu na nadograđenim svilenim trepavicama. Preporučujem da trepavice raščešljavate svako jutro neposredno nakon ustajanja, budući da se trepavice u toku noći usljed trenja o jastuk mogu slijepiti ili zapetljati. Češljanjem ćete svaku trepavicu vratiti na njeno mjesto i one će ponovo biti lijepe i uredne. Ukoliko vam češljić za trepavice nije pri ruci, za raščešljavanje možete koristiti i čistu i suhu četkicu maskare."

Vlasnica salona Helena tvrdi da je higijena na prvom mjestu, kao i da bi trebalo izbegavati nanošenje maskare na nadograđene trepavice:

 "Trepavice bi trebalo da održavate savršeno čistim, budući da je njihova glavna uloga da zaštite oči od prašine i od bakterija. Prilikom umivanja morate biti jako nježne prema svojim trepavicama, kako se ne bi pokidale ili oštetile. Na regiji oko očiju ne bi trebalo koristite sapune i preparate za čišćenje lica. Nanošenje maskare ne preporučujem, budući da prilikom skidanja šminke možete oštetiti trepavice i na taj način skratiti njihov vijek."

Ukoliko se budete pridržavale ovih pravila, vaše nadograđene svilene trepavice će izgledati perfektno duže vrijeme, tako da će korekcija nadogradnje biti potrebna tek nakon tri ili četiri sedmice od prvog tretmana nadogradnje.

Zakažite nadogradnju trepavica u najboljim kozmetičkim salonima klikom na ovaj LINK!

Još sličnih tekstova