Keratinski tretman – spas za oštećenu kosu

Keratinski tretman kose, poznat i pod nazivom „brazilsko feniranje“ i „keratinsko ispavljanje kose“, je već nekoliko godina jedna od najpopularnijih tretmana za njegu i trajno ispavljanje kose

Keratinski tretman – spas za oštećenu kosu
Ovaj revolucionarni tretman predstavlja pravi spas za suhu, oštećenu i neposlušnu kosu budući da joj vraća sjaj i vitalnost, i što je najvažnije - pruža dugotrajne efekte.

Šta je keratin?

Strukturu kose čini kombinacija kompleksnih proteina, keratina (90%) i vode (5-10%). Keratin je vlaknasti protein koji kosi daje čvrstinu i otpornost, a zahvaljujući njemu kosa može biti otporna na uticaj vanjskih faktora kao što je tretiranje preparatima za blajhanje i farbanje kose, izlaganje visokim temperatura i sunčevim zracima, hladnom zimskom zraku itd. Međutim, stalna izloženost štetnim spoljnim faktorima nakon nekog vremena može oštetiti duge lance keratina, čineći da vaša kosa izgubi vlažnost i elastičnost usljed čega postaje suha, krta i izgleda beživotno.

 

A photo posted by Avalon Salons (@avalonsalons) on

Kako izgleda keratinski tretman kose?

Keratinski tretman može trajati između sat i po i tri sata, zavisno od dužine i gustine Vaše kose. Na početku tretmana kosa se pere i djelimično suši, a zatim se na kosu nanosi keratinski preparat. Slijedi feniranje kose, a zatim i peglanje presom koje omogućava preparatu da prodre dublje u dlaku.

Koji su očekivani efekti keratinskog tretmana kose?

Rezultat keratinskog tretmana je vidno regenerisana, blistava i ravnija kosa. Zahvaljujući ovom tretmanu, nećete gubiti vrijeme na feniranje i peglanje kose, budući da će ona postati savršeno glatka i sjajna. Posebna prednost ovog tretmana je u tome što je pogodan za sve tipove kose, ali je važno naglasiti da su njegovi efekti najprimjetniji na oštećenoj i hemijski tretiranoj kosi. Ukoliko je vaša kosa vrlo oštećena farbanjam, blajhanjem ili korišćenjem aparata kao što su pegla za kosu i figaro, savjetuje se serija od tri tretmana u razmacima od 3 do 6 mjeseci.

Koliko često treba ponavljati keratinski tretman?

Efekti ovog tretmana na kosi su vidljivi od 3 do 6 mjeseci, ali se uz pravilnu njegu efekti mogu produžiti i do 9. mjeseca, nakon čega bi tretman trebalo ponoviti.

Kako njegovati kosu poslje tretmana?

Za pranje kose nakon keratinskog tretmana preporučuje se korišćenje šampona koji ne sadrže sulfate, kako bi se keratin duže zadržao u kosi i na taj način produljilo trajanje pozitivnih efekata. Pored sulfata, na efekte keratinskog tretmana negativno djeluju hlor i slana voda, te bi bilo dobro da izbjegavate kvašenje kose prilikom boravka na bazenu ili moru.

Ako želite svojoj kosi vratiti stari sjaj, ali i da je učinite glatkom poput svile, rezervišite svoj termin za keratin u nekom od najboljih salona.

Još sličnih tekstova