Tijelo u salonima ljepote (44)

Vaše tijelo i njegova njega zavise samo od vas i vaših odluka. Ponekad mu niste dovoljno posvećeni i zaboravljate da i je i njemu potrebna njega i kozmetički tretmani baš kao i vašem licu. Ono vas vjerno služi svakoga dana i da bi bilo lepo i zdravo morate mu se posvetiti.

Top 20 salona u cijeloj BiH
na osnovu popularnosti i ocjena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Beauty Nataša

Dženetića Čikma 6, Sarajevo | Kozmetičko masažni centar
Fantastično9.0(2)
Posljednji put zakazan: prije 4 sati
Maderoterapija - 30 minuta
20
Maderoterapija lica - 30 minuta
20
Maderoterapija - 30 minuta paket od 10 tretmana
150
Sve usluge...

Pour Ellenovo!

Zagrebačka bb, Sarajevo | Kozmetički salon
Ultrazvučni tretman lica
15
Kavitacija
25
5 tretman kavitacije + HiFu 1 tretman
195
Sve usluge...

Bambina Beauty Centarnovo!

Bulevar branilaca Dobrinje 6, Sarajevo | Kozmetički salon
Piling tijela
30
Sve usluge...

Vedrananovo!

Trg solidarnosti 21, Sarajevo | Kozmetički salon
Posljednji put zakazan: prije 5 sati
Termo aromaterapija tijela
100
Tretman nadlaktica voćnim kiselinama
30
Ultrazvuk + ručna masaža - po regiji
60
Sve usluge...

Cibus

Ćumurija 1, Sarajevo | Frizersko-kozmetički salon
Fantastično10.0(3)
Solarijum - 1 min
0,80
Solarijum čoko - 1 min
1
Sve usluge...

Mery Beauty Centarnovo!

Terezija bb, Sarajevo | Studio za masažu
Hidžama
40
Hidžama + masaža
50
Sve usluge...

Nervusnovo!

Jug Bogdana 78, Banja Luka | Studio za masažu
Posljednji put zakazan: prije 7 sati
Hypervolt masaža cijelog tijela
20
Ultrazvučna masaža
10
Elektroterapija
10
Sve usluge...

Beauty Studio Ege - Pofalići

Hamdije Čemerlića 1A , Sarajevo | Frizersko-kozmetički salon
Fantastično9.5(4)
Solarijum - 9 minuta
9
Solarijum - 10 minuta
10
Limfna drenaža - 30 minuta
40
Sve usluge...

BS Best Style Studio

Mula Mustafe Bašeskije 20 , Sarajevo | Frizersko - kozmetički salon
Maderoterapija cijelog tijela
20
Maderoterapija - stomak
10
Depilacija cijelog tijela toplim voskom - za dame
30
Sve usluge...

Mica Oklagijica

Hilandarska 1, Sarajevo | Frizersko kozmetički salon
Solarijum - 1 min
0,60
Sve usluge...

Nomasvello

Butmirska cesta 14, Sarajevo | Kozmetički salon
Anticelulitni reduktor
30
Tjelesni učvršćivač
30
Sve usluge...

Šljokica

Spasovdanska 39a, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(1)
Higijenski tretman lica sa ultrazvučnom špatulom
45
Sve usluge...

Noctarica

Kranjčevićeva 8, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(1)
Maderoterapija - noge + gluteus
30
10 maderoterapija - noge + gluteus + 10 tretmana termo deke
250
10 Maderoterapija - noge + gluteus + ljubavne ručke + stomak + 10 tretmana termo deke
300
Sve usluge...

Cavita Studio

Mladena Stojanovića 117 A, Banja Luka | Kozmetički salon
Mezoterapija tijela
80
Elektrostimulacija
12
Casmara Q 10 tretma tijela
90
Sve usluge...

Vip Ege

Skenderija 8, Sarajevo | Frizersko - kozmetički salon
Solarijum - 8 minuta
8
Solarijum - 9 minuta
9
Solarijum - 10 minuta
10
Sve usluge...

Ma'ab Spa Centar

Radnička 34, Sarajevo | Wellness i spa centar
Prestige paket
65
Spa paket - za 2 osobe
130
Escape paket
250
Sve usluge...

DAKKSI

Prve sarajevske brigade 8, Istočno Sarajevo, Sarajevo | Frizersko-kozmetički salon
Ultrazvučno čišćenje lica
25
Ultrazvučno unišenje seruma
35
Sve usluge...

Iris Lifestyle

Ćumurija 8, Sarajevo | Kozmetički salon
Med i mlijeko spa ritual piling i maska
55
Body wrap anticelulit sa samozagrijavajućim algama
60
Parcijalna drenaža tijela
60
Sve usluge...

Ada

Hasana Brkića 26, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično9.9(2)
Anticelulitni tretman
40
Maderoterapija - paket od 10 tretmana
200
Anticelulitni tretman - paket od 10 tretmana
250
Sve usluge...

Shine

Omladinska bb, Ilijaš, Sarajevo | Kozmetički salon
Hidžama
30
VacuumFit 100
20
Sve usluge...


Tijelo - Sve što treba da znate

Tijelo

Bilo da je u pitanju kozmetički tretman čišćenja kože, oslobađanje od neželjenih strija, mršavljenje ili anticelulit, vaše telo zaslužuje da mu se posvetite i pružite najbolje. Da bi što duže bilo zdravo i mlado kozmetički eksperti u saradnji sa brojnim naučnicima i zdravstvenim radnicima su osmislili mnogobrojne tretmane koji se danas primenjuju u kozmetičkim salonima, spa centrima i estetskim poliklinikama.

Oblikovanje tijela

Kavitacija je veoma omiljena metoda za oblikovanje tijela, zato što nije ni invazivna, ni štetna. Ova bezbolna terapija vam omogućava da vrlo brzo, bezbjedno i izuzetno efikasno preoblikujete svoje tijelo. Osim uklanjanja viška centimetara sa vašeg struka, butina ili stomaka, ultrazvučna kavitacija pospješuje i mikrocirkulaciju, oblikuje i zateže mišiće i obavlja limfnu drenažu.

Anticelulit masaža je prirodan, efektan i prijatan način da smanjite i da eliminišete celulit, odnosno nagomilanu masnoću koja vašu kožu čini neravnom, naboranom i punom kvržica. Tokom masaže se primjenjuju različite tehnike pritiska pomoću kojih se razbijaju nakupnine masnoće i koži vraća gladak i ravan izgled.

Body wrap tretman tijela je metoda uvijanja tijela u različite materijale u svrhu zagrijavanja i preznojavanja, što dovodi do topljenja masnih naslaga i oslobađanja toksičnih materija. Osim za oblikovanje tijela i oslobađanje od celulita ovaj tretman pozitivna dejstva ostvaruje i u svrhu hidriranja i zatezanja kože, relaksaciju mišića, podmlađivanja, otklanjanja bolova…

Mezoterapija je jedna od najboljih terapija koja vam može pomoći da se oslobodite nagomilanih masnih naslaga, celulita i da osvježite, zategnete i podmladite svoju kožu. Iako mnogi ovu terapiju povezuju sa tremanom lica, mezoterapija se uspešno izvodi na tijelu i daje veoma uspješne i upečatljive rezultate.

Čišćenje i detoksikacija

Ako redovno primenjujete tretmane za čišćenje kože tijela i detoksikaciju, zadržaćete svoj zdravstveni status i željeni izgled. Ponekad je teško izabrati pravi među mnogim tretmanima koji vam se nude, ali probajte da se odlučite.

Ribanje tijela (body scrub), koje se ponekad još i zove poliranje, a koje se izvodi uz pomoć preparata na bazi morske soli i veoma je djelotvoran za čišćenje, podmlađivanje i vraćanje sjaja umornoj i zapuštenoj koži. Ovakvom eksfoliacijom se postiže uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože i podstiče mikrocirkulacija. Na taj način se osigurava brzo i lako prodiranje aktivnih sastojaka u kožu.  Često se praktikuje poslje zimskih meseci, ali ga treba primjenjivati tokom cijele godine.

Limfna drenaža poboljšava mikrocirkulaciju, stimuliše, odnosno ubrzava metabolizam i limfni sistem i podstiče izbacivanje toksičnih materija iz organizma. Uspešno se koristi u svrhu izbacivanja viška tečnosti iz organizma koja uzrokuje oticanje nogu, zglobova i butina. Sve to doprinosi i terapijama protiv celulita i drugih manifestacija gojaznosti i povišenog broja kilograma.

Detoksikacija preko stopala je svakog dana sve popularnija metoda koja nam pomaže da se oslobodimo štetnih toksina iz tijela. Toksini koji u naše telo dospijevaju iz vazduha, hemikalija koje svakodnevno koristimo, ali i iz kozmetičkih proizvoda, moraju s vremena na vrijeme da se izbace iz tijela, inače će početeti da prave nepopravljivu štetu.

Postoji puno načina da njegujete svoje tijelo. Neki su lakši, a drugi teži. Isto tako postoji i puno kozmetičkih tretmana koji vam mogu pomoći. Tretmani su najčešće prijatni i opuštajući, često u svom sklopu sadrže i masaže, te se poslje njih osjećate veoma relaksiranao i svježe. Ukoliko želite da tretman da stoprocentni učinak najbolje je da detoksikaciju uradite profesionalno, odnosno u kozmetičkom salonu ili spa centru. Možete izabrati klasične tretmane, ili pak neke malo novije i egzotičnije. Pogledajte ponudu na sredime.ba i zakažite tretman za svoje tijelo sada.

Najbolji saloni za Tijelo u cijeloj BiH

Treba Vam tijelo u cijeloj BiH i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet tijelo. Pronađite salone, uporedite cijene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za tijelo u cijeloj BiH na najlakši način. Ako tražite najbolje cijene, svakako provjerite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe.

Najčešća pitanja i odgovori

 • Koji sve nudi uslugu tijelo?
  Na ovoj strani su izlistani trenutni top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocjenama korisnika i raspoloživosti termina. Za cijelu listu svih salona koji rade uslugu tijelo u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cijene.
 • Da li mogu zakazati tijelo blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone ljepote u raznim dijelovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim dijelovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu tijelo. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon izbora grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu tijelo u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu ljepote koju želite da obavite, npr. tijelo, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocjenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cijenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga tijelo u salonima?
  Kod usluga ljepote i zdravlja, cijena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cijena može značajno da varira u zavisnosti od kvaliteta preparata, aparature, iskustva zaposlenih, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosječna cijena za uslugu tijelo u svim salonima na SrediMe je trenutno 81,70 KM, idući od najniže cijene od 0,50 KM, pa sve do 1.500 KM. Ukoliko imate neki budžet u koji morate da se uklopite, možete koristiti filter cijena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gdje mogu da vidim salone sa popustom za uslugu tijelo u mom gradu?
  Svi saloni trenutno daju popuste za cijenu usluge tijelo u vašem gradu se mogu pronaći tako da izaberete svoj grad, a potom u filterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobićete listu salona koji trenutno nude tijelo sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da nađem slobodne termine za uslugu tijelo u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona ljepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada izaberete salon ljepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobićete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gdje da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno zakazivanje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cijena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obavezama i zakazati direktno na sajtu u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savjet niti preporuku. Prije obavljanja bilo kog tretmana koji je ovdje opisan, molimo Vas da se posavjetujete sa stručnjakom kod koga zakažete termin ili ga posjetite.

LookBook Slike direktno iz salona

Carpe Diem prije 1 mjesec
Carpe Diem #sarajevo Body wrap / pakovanja Vacuslim 48 Smanjite obim i celulit uz VACUM SLIM 48!
Vacuslim 48 Smanjite obim i celulit uz VACUM SLIM 48! 😍 | Body wrap / pakovanja

Pregledajte sve slike

Vidi sve salone ljepote