Masaža cijelog tijela u salonima ljepote (13)

Svako, ali apsolutno svako ko je ikada imao prilike da se prepusti čarima masaže cijelog tijela će vam reći da je to iskustvo koje nipošto ne treba propustiti. Zašto je to tako, sigurno ćete i sami saznati već posle prvog iskustva.

Top 20 salona u cijeloj BiH
na osnovu popularnosti i ocjena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Kuća ljepote Djenna

Džemala Bijedića 129, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(81)
Posljednji put zakazan: prije 52 min!
Masaža cijelog tijela - 30 min
30
Sve usluge...

Studio Allure

V kozarske brigade 4b, Banja Luka | Kozmetički salon
Fantastično9.8(22)
Posljednji put zakazan: juče
Kasična masaža - cijelo tijelo
40
Sve usluge...

Bambina Beauty Centar

Bulevar branilaca Dobrinje 6, Sarajevo | Kozmetički salon
Švedska masaža
30
Švedska masaža
60
Hot stone masaža
100
Sve usluge...

Sana Vita

Bosanska 9, Sarajevo | Studio za masažu
Medicinska masaža - cijelo tijelo
60
Sve usluge...

Herbal Spa Ilidža

Dr. Mustafe Pintola 31, Sarajevo | Kozmetički salon
Švedska masaža
90
Đumbir masaža
110
Masaža vatrom
110
Sve usluge...

Nervus

Jug Bogdana 78, Banja Luka | Studio za masažu
Fantastično10.0(1)
Posljednji put zakazan: prije 7 sati
Relaks masaža cijelog tijela
35
Terapeutska masaža cijelog tijela
40
Terapeutska masaža cijelog tijela
50
Sve usluge...

Ciao Bella Beauty Care

Džemala Bijedića 160, Sarajevo | Kozmetički salon
Đumbir masaža
70
Sve usluge...

Magic

Džemala Bijedića 107, Sarajevo | Masažni studio
Relax masaža 60 minuta
40
Relax masaža 45 minuta
30
Relax masaža 90 minuta
60
Sve usluge...

Cavita Studio

Mladena Stojanovića 117 A, Banja Luka | Kozmetički salon
Fantastično9.6(10)
Masaža cijelog tijela
40
Sve usluge...

Cacao Beauty Centar Banja Luka

Svetozara Markovića 5j - naselje Malbašić, Banja Luka | Kozmetički salon
Fantastično9.3(14)
Masaža cijelog tijela
50
Sve usluge...

Lemi

Spasoja Blagovčanina , Sarajevo | Frizersko kozmetički salon
Estetska masaža
20
Terapeutska masaža - 30 minuta
20
Terapeutska masaža - 60 minuta
40
Sve usluge...

Herbal Spa Novo Sarajevo

Fra Filipa Lastrića 2 , Sarajevo | Kozmetički salon
Švedska masaža
90
Đumbir masaža
110
Masaža vatrom
110
Sve usluge...

Herbal Spa centar

Alipašina 5 , Sarajevo | Kozmetički salon
Švedska masaža
90
Đumbir masaža
110
Masaža vatrom
110
Sve usluge...


Masaža cijelog tijela - Sve što treba da znate

Masaža cijelog tijela je specifičan doživljaj i užitak. Ona će vam omogućiti da se potpuno opustite i restartujete svoj organizam. U zavisnosti od vrste masaže cijelog tijela, ona u prosjeku traje oko 50 minuta. To je taman toliko vremena da se terapeut temeljno posveti svim oblastima koje se masiraju, odnosno leđima, ramenima, nogama, stopalima, rukama, šakama i vratu. Muškarci obično dobijaju i masažu grudi, dok za žene to nije uobičajena praksa u svim salonima.

Masaža cijelog tijela obično počinje tako što se vi okrenete licem na dole i terapeut počinje masažom ramena i leđa. Nakon toga se masaža spušta naniže na vašem tijelu.Kada se okrenete masaža se nastavlja i najčešće se opet završava na ramenima. Ako imate problem sa nekim područjem naročito, terapeut će njemu posvetiti više vremena. To mogu biti bolna leđa ili utegnuta ramena. Predočite svom terapeutu na koje specifično područje da obrati pažnju. Nekome će biti potrebno više vremena za masažu nogu ili ruku, a nekima za leđa. Masaža cijelog tijela se prilagođava svakom klijentu pojedinačno.

Uživanje i terapija

Masaža cijelog tijela je terapija za dušu i tijelo. Ukoliko niste sigurni za koji deo tijela da se odlučiite kada zakazujete masažu najbolje je da odaberete kompletan užitak i osjetite svu moć ove terapije.

Dugotrajni stres, nervna i mišićna napetost mogu uzrokovati razne zdravstvene komplikacije. Davno u vrijeme starih istočnih civilizacija ljudi su otkrili iscjeliteljsku moć pritiska ruku na mišićno tkivo. U kombinaciji sa ljekovitim biljem oni su različite vrste masaža primjenjivali ne samo u svrhu opuštanja, već i kao tretman za liječenje raznih bolesti. Danas se širom svijeta još uvek primjenjuju masaže cijelog tijela koje su nastale i prije nekoliko hiljada godina.

Ako ste nervozni, imate previše obaveza koje vam stvaraju stres, morate sebi priuštiti neku terapiju. Masaža cijelog tijela je prirodan i zdrav način da se riješite neprijatnih simptoma stresa i iscrpljenosti zbog svakodnevne trke i žurbe. Gotovo da nema spa centra ili kozmetičkog salona u kome ne možete da zakažete masažu cijelog tijela i da dovedete svoje tijelo do relaksa.

Masaža cijelog tijela će vas osloboditi tenzije i bola, a ujedno vam popraviti i cirkulacija, odnosno protok krvi. Krajnji rezultat cijelog tretmana je osjećaj relaksiranosti i zadovoljstva.

Veliki izbor

Za većinu masaža za koje je to moguće imaćete opciju da se opredijelite za masažu cijelog tela. Bilo da je u pitanju švedska masaža, dubinska, masaža vrućim kamenjem ili masaža vezivnog tkiva, imaćete mogućnost da je primjenite na cijelom tijelu. 

Relaks masaža osim što opušta vaše tijelo, ona izuzetno uspješno cilja mišiće i napete tačke sa kojima možete imati problema. Terapija relaks masažom popravlja vašu cirkulaciju, što omogućava bolji protok kiseonika kroz vaše tijelo. Uz bolji protok kiseonika hranljive materije  lakše dospijevaju i do mišićnih ćelija, a toksične materije koje uzrokuju nadutost i neprijatan osjećaj  bivaju izbačene. Svi ovi cirkularni efekti mogu imati značajan učinak i kod nekih upalnih stanja kao što je na primjer artritis. Relaks masaža cijelog tijela vas opušta i rasterećuje i dovodi u stanje koje normalizuje rad vašeg srca, disanje i krvni pritisak.

Ako često odlazite na masažu sigurno ste čuli, a možda čak i probali maderoterapiju. Ova masaža, popularno zvana masaža oklagijama, je zapravo terapija drvetom, jer se tokom nje upotrebljavaju drveni instrumenti anatomski izrađeni tako da stimulišu svaki dio tijela bez izazivanja povreda tkiva. Drvo je potpuno prirodni materijal, koji je kao takav veoma omiljen danas, u doba kada se zagovara zdrav život i povratak prirodi i elementima iz prirode. Zbog toga nije čudno što je maderoterapija postala veoma popularna. Ova masaža cijelog tijela je izuzetno djelotvorna za čišćenje tijela, odnosno izbacivanje toksina iz organizma. Zbog svoje atraktivnosti i dejstva veoma je omiljena širom sveta.

Za koju god masažu da se odlučite, klasičnu ili pak neku egzotičniju, ukoliko ste u mogućnosti i imate vremena opredijelite se za masažu cijelog tijela. Tek na taj način svaka masaža postiže pravi efekat i biva najdjelotvornija. Pogledajte cijene i ponudu na SrediMe i zakažite svoju masažu cijelog tijela već danas!

Najbolji saloni za Masaža (Masaža cijelog tijela) u cijeloj BiH

Treba Vam masaža (masaža cijelog tijela) u cijeloj BiH i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet masaža (masaža cijelog tijela). Pronađite salone, uporedite cijene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za masaža (masaža cijelog tijela) u cijeloj BiH na najlakši način. Ako tražite najbolje cijene, svakako provjerite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 13 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

 • U kojim salonima nude uslugu masaža cijelog tijela?
  Na ovoj strani su izlistani trenutni top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocjenama korisnika i raspoloživosti termina. Za cijelu listu svih salona koji rade uslugu masaža cijelog tijela u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cijene.
 • Da li mogu zakazati masaža cijelog tijela blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone ljepote u raznim dijelovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim dijelovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu masaža cijelog tijela. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon izbora grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu masaža cijelog tijela u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu ljepote koju želite da obavite, npr. masaža cijelog tijela, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocjenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cijenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga masaža cijelog tijela u salonima?
  Kod usluga ljepote i zdravlja, cijena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cijena može značajno da varira u zavisnosti od kvaliteta preparata, aparature, iskustva zaposlenih, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosječna cijena za uslugu masaža cijelog tijela u svim salonima na SrediMe je trenutno 64,63 KM, idući od najniže cijene od 20 KM, pa sve do 110 KM. Ukoliko imate neki budžet u koji morate da se uklopite, možete koristiti filter cijena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gdje mogu da vidim salone sa popustom za uslugu masaža cijelog tijela u mom gradu?
  Svi saloni trenutno daju popuste za cijenu usluge masaža cijelog tijela u vašem gradu se mogu pronaći tako da izaberete svoj grad, a potom u filterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobićete listu salona koji trenutno nude masaža cijelog tijela sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da nađem slobodne termine za uslugu masaža cijelog tijela u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona ljepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada izaberete salon ljepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobićete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gdje da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno zakazivanje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cijena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obavezama i zakazati direktno na sajtu u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savjet niti preporuku. Prije obavljanja bilo kog tretmana koji je ovdje opisan, molimo Vas da se posavjetujete sa stručnjakom kod koga zakažete termin ili ga posjetite.

Najnoviji utisci

9.0 Studio Allure
Zadovoljna sam kvalitetom masaze, ali ne i trajanjem masaze. Masaza je trajala 40 min. (mozda i krace) iako je u vasem cjenovniku navedeno trajanje masaze 50 min. 40KM.
Zato nisam ocijenila odnos kvalitet/cijena.

Slavica, prije 11 mjeseci

Vidi sve