Piling lica u kozmetičkim salonima (10)

Piling lica, ili u bukvalnom prevodu ljuštenje lica na prvu pomisao sigurno djeluje kao brutalni način za uljepšavanje, ali efekti ovakvog tretmana su daleko od toga.

Top 20 salona u cijeloj BiH
na osnovu popularnosti i ocjena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Jelena

Srpske dobrovoljačke garde 39, Bijeljina | Kozmetički salon
Fantastično9.9(2)
Hemijski piling lica
70
Sve usluge...

Allure

Vrazova 16, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(19)
Piling lica + Thalgo maska od algi
30
Sve usluge...

Studio Allure

V kozarske brigade 4b, Banja Luka | Kozmetički salon
Fantastično9.8(21)
Specijalni peel of tretman lica
75
Sve usluge...

Tips 'n Toes

Merhemića trg bb, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(1)
Masaža lica + piling
30
Sve usluge...

Sandra

Naselje Luke A2, Visoko | Salon Ljepote
Fantastično10.0(1)
Hemijski piling lica - antiage
60
Hemijski piling lica - masna koža / proširene pore
60
Hemijski piling lica - umorna koža
60
Sve usluge...

Studio Ela

Merhemića trg bb, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(3)
Posljednji put zakazan: prije 8 sati
Microneedling + ultrazvučna špatula - paket od 4 tretmana
-13% 350
Sve usluge...

Masažni centar H&R

Hamdije Kreševljakovića 7C, Sarajevo | Kozmetički salon
Piling lica
25
Piling lica + maska + puter za lice + masaža lica
50
Sve usluge...

Kuća ljepote Djenna

Džemala Bijedića 129, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(75)
Posljednji put zakazan: prije 4 sati
Masaža lica + piling + maska
40
Sve usluge...

Studio Shine

Dabrobosanska 24, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično10.0(2)
Hemijski piling lica - više tretmana
35
Hemijski piling lica
40
BioRePeel Cl3 - lice
80
Sve usluge...

Ada

Hasana Brkića 26, Sarajevo | Kozmetički salon
Fantastično9.4(6)
F-XFX - protiv bora
100
F-HA hijaluronska kiselina
120
F-HA ultra - za izrazito zrelu kožu
180
Sve usluge...


Piling lica - Sve što treba da znate

Piling lica

Sigurno da ste čuli za razne vrste pilinga, kako onih koji se izvode u kućnoj varijanti, tako i onih profesionalnih koji daju ozbiljne rezultate i izvode se u kozmetičkim salonima.

Svakakvih ideja ima, od mogućih i poželjnih do apsolutno nepoželjnih. Sigurno ste čule razne savjete za to kako se radi piling, npr. kafom, medom, tečnim azotom, kukuruznim brašnom, grizom, sodom bikarbonom... Sve ove prijedloge treba uzeti sa rezervom, što zbog neslaganja PH vrijednosti sa kožom lica, što zbog higijenskih razloga.

Pilinzi lica su kozmetički tretmani tokom kojih se odstranjuje površinski sloj kože i mrtve ćelije, da bi ga zamijenila, mlada, svježa koža. Pilinzi su brza rješenja sa najbližim vidljivim rezultatima za lijepu kožu, bez hirurške intervencije.

Easy Droxy hemijski piling

Easy Droxy piling je površinski piling. Ovaj piling podrazumjeva sporo otpuštanje supstanci kojima se piling radi i kontinuirano penetriranje u kožu. Ovaj piling je idealan za sve koji žele da rade piling ali ne žele agresivno ljuštenje kože. Preporučuje se za uklanjanje hiperpigmentacije, osobama koje imaju probleme sa aknama, kao i za podmlađivanje.

Posle tretmana vaša koža će biti podmlađena, izgledaće zdravije, a vaš ten ujednačenije. Za najbolje rezultate potrebno je uraditi seriju tretmana.

Fitopiling

Fitopilng je neinvazivni način uklanjanja mrtvih ćelija sa površine kože lica. Tokom ovog tretmana koža se ne čisti mehanički, odnosno abrazivno, već uz pomoć aktivnih sastojaka pilinga. Biljni enzimi prodiru duboko u epiderm i na taj način otklanjaju nečistoću i mrtve ćelije. Krajnji ishod je čista i mekana koža, zdravog i svježeg izgleda.

Hemijski piling voćnim kiselinama

Piling voćnim kiselinama izvodi se na površinskom sloju kože, veoma je popularan, efikasan i ne traje naročito dugo. Zato se i popularno zove tretman u pauzi za ručak. 

Alfa-hidroksi kiseline (AHA), odnosno voćne kiseline se od davnina koriste kao kozmetičke sirovine, a najčešće korišćene su: glikolna, mliječna, vinska, jabučna i bademova kiselina. Glikolna kiselina se dobija iz šećerne trske, mliječna iz fermentisanog mlijeka, jabučna iz jabuke, bademova iz ekstrakta gorkog badema i vinska iz fermentisanog grožđa.

Kleopatra se kupala u kozjem mlijeku, a dame su se u Srednjem vijeku umivale starim vinom.

Danas u modernoj kozmetici voćne kiseline imaju značajnu ulogu zbog efikasnog dejstva koje su kroz istoriju pokazale. Hemijski piling voćnim kiselinama poboljšava cirkulaciju, otklanja promjene izazvane poremećajima pigmentacije, smanjuje dubinu sitnih bora, glača pore, poboljašavaju opšti izgled kože.

Hemijski piling lica trihlorsirćetnom kiselinom

Za razliku od pilinga voćnim kiselinama, ovaj hemijski piling se izvodi na sloju kože srednje dubine. TCA (trihlorsirćetna kiselina) tretira male bore, površinske fleke i hiperpigmentaciju. Za najbolje rezultate potrebno je ponavljanje pilinga, a rezultati su vidljivi čitavih godinu dana. Period oporavka od procedure je 7 dana. Zavisno od stanja kože koja se tretira navedeni pilinzi mogu se kombinovati sa drugim vrstama pilinga ili drugim procedurama.

Ultrazvučni piling lica

Kao što mu i sam naziv kaže, ultrazvučni piling lica se sprovodi ultrazvukom, odnosno ultrazvučnom špatulom preko koje se ultrazvukom djeluje na kožu lica.

Tako se koža čisti, osvježava i otvara kako bi primila preparate za njegu koji se poslje tretmana nanose na lice. Ova estetska procedura rješava mnoge nedostatke na koži, kao što su opuštena koža na obrazima i vratu, bore, crvenilo, akne i fleke.


Nebitno je da li imate masnu, suvu ili mješovitu kožu, pilinzi lica su kozmetički tretmani koji morate uraditi s vremena na vrijeme, kako bi vaša koža pokazala pun sjaj. Veliki je izbor pilinga za koje se možete odlučiti. Pogledajte ponudu na SrediMe i zakažite svoj termin. Riješite se bubuljica, problematične kože, fleka, bora i ožiljaka i zasijajte što pre!

Najbolji saloni za Lice (Piling lica) u cijeloj BiH

Treba Vam lice (piling lica) u cijeloj BiH i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet lice (piling lica). Pronađite salone, uporedite cijene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za lice (piling lica) u cijeloj BiH na najlakši način. Ako tražite najbolje cijene, svakako provjerite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 10 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

 • U kojim salonima nude uslugu piling lica?
  Na ovoj strani su izlistani trenutni top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocjenama korisnika i raspoloživosti termina. Za cijelu listu svih salona koji rade uslugu piling lica u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cijene.
 • Da li mogu zakazati piling lica blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone ljepote u raznim dijelovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim dijelovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu piling lica. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon izbora grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu piling lica u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu ljepote koju želite da obavite, npr. piling lica, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocjenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cijenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga piling lica u salonima?
  Kod usluga ljepote i zdravlja, cijena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cijena može značajno da varira u zavisnosti od kvaliteta preparata, aparature, iskustva zaposlenih, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosječna cijena za uslugu piling lica u svim salonima na SrediMe je trenutno 82,65 KM, idući od najniže cijene od 25 KM, pa sve do 350 KM. Ukoliko imate neki budžet u koji morate da se uklopite, možete koristiti filter cijena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gdje mogu da vidim salone sa popustom za uslugu piling lica u mom gradu?
  Svi saloni trenutno daju popuste za cijenu usluge piling lica u vašem gradu se mogu pronaći tako da izaberete svoj grad, a potom u filterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobićete listu salona koji trenutno nude piling lica sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da nađem slobodne termine za uslugu piling lica u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona ljepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada izaberete salon ljepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobićete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gdje da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno zakazivanje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cijena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obavezama i zakazati direktno na sajtu u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savjet niti preporuku. Prije obavljanja bilo kog tretmana koji je ovdje opisan, molimo Vas da se posavjetujete sa stručnjakom kod koga zakažete termin ili ga posjetite.